Kolesarjenje

Pomurje z Jeruzalemsko-ormoškimi goricami – popolna kolesarska destinacija

Urejene kolesarske poti in zahtevnejše cross-country ture za vse okuse

Kolesarske poti in ture po Prlekiji in Prekmurju so odlična priložnost za rekreacijo, ogled turističnih biserov in zabavno spoznavanje naravnih lepot panonskega sveta. Obiščite kulturne znamenitosti vzhodne Slovenije in si privoščite lokalne kulinarične dobrote brez slabe vesti. Raziščite še neraziskano in nagrajeni boste z nepozabnimi spomini na prečudovito pokrajino in tradicijo njenega prebivalstva.

1/6

Kolesarjenje
ob reki Muri

Mura je sinonim za neokrnjeno naravo ter pester živalski in rastlinski svet. S skrivnostnimi mrtvicami in mističnimi meglicami buri domišljijo lokalcev, kar v svojih romanih pogosto opisuje Feri Lainšček. 

 

Oglejte si Babičev mlin na Muri, eden redkih mlinov na vodi, ki še obratuje, zapeljite se čez reko na lesenem brodu in si naberite novo energijo na 22 zdravilnih energijskih točkah v Razkrižju. Za okrepčitev je poskrbljeno na Otoku ljubezni v Ižakovcih, za katerega legenda pravi, da je kraj, kjer se srečujejo zaljubljenci.  

 

Dolžina: 30 km Trajanje: 3 ure

Zahtevnost: NIZKA

kulinaricni izlet po
jeruzalemskih goricah

Jeruzalem hills with vineyard terraces are perfect for those looking for more challenging biking trails, diverse landscape and picturesque views.

Go on a wine tour with a bike and stop at the wine cellars of your choosing to try some of the best Slovenian white wines and culinary delights. The refreshments will give you the boost to conquer the hills with ease.

 

Duration: depends on the track and its difficulty

Difficulty: LOW to MEDIUM

Kolesarjenje in 

rafting po muri

Reka Mura nudi ogromno možnosti za športne aktivnosti. Združite 22 km dolgo kolesarsko pot ob reki s spustom po Muri ter se s kolesom odpravite do izhodiščne točke Petanjci, kjer se bo začela rafting avantura. Pustite kolo pri vstopu in se prepustite vodnemu toku ter vodiču, ki vas bo popeljal na zabavno in poučno popotovanje po mogočni Muri. Kolo vas bo pričakalo na koncu spusta na Otoku Ljubezni, kjer se boste okrepčali in si napolnili baterije za pot nazaj domov. 

 

Trajanje: 7 ur

Zahtevnost: NIZKA

s kolesom ob tromeji: dnevni izlet po 4 državah

Na 120 km dolgem kolesarskem izletu boste imeli redko priložnost prekolesariti kar 4 države naenkrat – Slovenijo, Madžarsko, Avstrijo in Hrvaško. Mejno pokrajino lahko občudujete z vrha Vinariuma, ki mu pravijo tudi pomurski Eifflov stolp. Kolesarski izlet bo trajal cel dan, a vam obljubimo, da boste uživali v vsakem trenutku. Za okrepčilne postojanke in obroke bo poskrbljeno.

 

Trajanje: 10 ur

Zahtevnost: VISOKA

Cross-country kolesarjenje

po jeruzalemskih hribih

Če ste dovolj pogumni in avanturistične narave, zaupajte našemu vodiču, ki bo za vas poiskal najbolj zanimive ter izzivov polne strmine čez gozdove, gorice, travnike in kmečka dvorišča. Klanci in spusti bodo ekstremni, tako kot tudi celotna izkušnja, ki vam bo ostala globoko v spominu.

Na koncu gorske kolesarske avanture bo sledil obisk kmečkega turizma, kjer si boste povrnili energijo z okusnimi prleškimi specialitetami in izjemnim domačim vinom.

 

Trajanje: 3 ure

Zahtevnost: VISOKA

Organizacija

Srečko Kavaš, ki bo zadolžen za vašo varnost in zabavo, je turno kolesarski vodnik z opravljeno licenco pri Planinski zvezi Slovenije. Na turah mu družbo delajo še Staš, Mirko, Dominik in ostali, tako da je dobra volja zagotovljena.

Za nepozabno športno izkušnjo vam nudimo strokovno pomoč, ki vključuje:

  • kolesarskega vodnika;

  • najem koles in dodatne opreme;

  • izbiro in prilagoditev poti po vaši želji;

  • nezgodno zavarovanje.