top of page

Vinske degustacije

Z jeepom na degustacijo vin in kulinarike po Jeruzalemskih goricah

 

Jeruzalemsko-ormoške gorice so pravi raj za ljubitelje vin, kjer boste našli ene najboljših  belih sort vin na svetu. Izbrana vrhunska prleška vina lahko degustirate v vinski kleti počitniške hiše Podhamer, raziskujete tukajšnje vinske kleti in kmečke turizme v lastni režiji ali se odpravite na vodeno degustacijo z jeepom.

Avantura
z jeepom

Na vodeni ogled prleških vinskih kleti z organiziranimi degustacijami vas bo z jeepom popeljal izkušen vodič, lokalni pridelovalec in poznavalec vin, Mišek. Vas zanima pridelava vin? Poznate razlike med vrstami trte? Vas zabavajo lokalne anekdote in radi poslušate zgodbe naših prednikov?

Potem bo to kulinarično in kulturno raziskovanje pristnega slovenskega podeželja izjemno počitniško doživetje, ki ga boste še dolgo ohranili v spominu.

Avantura z jeepom vključuje:

  • pobiranje pred zidanico Podhamer ob dogovorjeni uri;

  • nepozabno vožnjo z jeepom po vinogradih;

  • ogled 3 vinskih kleti (Puklavec, Hlebec, Svetinje ali Malek), v vsaki boste okusili 3–5 različnih domačih belih vin (od suhih do sladkih);

  • spremstvo osebnega vodiča in voznika, ki vas bo popeljal skozi vinsko tradicijo prleške regije;

  • obisk gostilne Taverna v Svetinjah, ene najbolje ocenjenih lokalnih restavracij na Tripadvisorju, ki slovi po izjemni prleški in srednjeevropski kuhinji ter je opremljena v stilu vinske kleti.

 

Trajanje: 5–6 ur​

*Oglede in trajanje lahko prilagodimo vašim željam

Lokalni nasvet #1

Okušanje vin je v Prlekiji možno v vseh letnih časih. Če pa obiščete Jeruzalem jeseni, se lahko udeležite tradicionalne trgatve, ki se začne z močnim prleškim zajtrkom in konča z obilno pojedino v času poznega kosila. Novembra v Ormožu in Ljutomeru slavijo martinovanje, kjer lahko poskusite mlado vino oz. mošt. Za ljubitelje grozljivk pa se v Prlekiji poleti odvija Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.

lokalni nasvet #2

Trgatve in vinski festivali so odlična priložnost za degustacijo pomurskih domačih dobrot in štajerskih vin. Na seznamu jedi, ki jih morate poskusiti, so zaseka in meso iz tünke, prleška gibanica, stoodstotno bučno olje, ob njih pa ne pozabite na špricar, kozarec sladkega Traminca ali najstarejšega slovenskega šampanjca, Radgonske penine.

bottom of page